top of page
DFAB159534AF248BF1758518A8F8FC43.jpg

2025 SUMMIT AGENDA

DAY1

Day 1 Morning – Theme: Policy Frameworks, National Incentives and a Global Market

9:00 - 9:20

(20 mins)

[Host Country Remarks] UK’s Net Zero and CCUS Roadmap

Lord Callanan
Minister for Energy Efficiency and Green Finance
Department for Energy Security & Net Zero, UK Government

 
Senior Representative 
Department for Energy Security & Net Zero, UK Government

9:20 - 9:40

(20 mins)

[International Keynotes] National Strategies and Incentives of Leading Countries

H.E. Terje Aasland
Minister
Norwegian Ministry of Petroleum and Energy

Bernhard Kluttig
Head of the Industrial Policy Department
German Federal Ministry of Economics and Climate Action

09:40 - 10:00

(20 mins)

[Keynotes] Emerging Momentum in Global CCUS Development
  • UAE, Saudi Arabia, Brazil
Coffee Break (30 mins)

10:30 - 11:20

(50 mins)

[C-Suite Visionaries] CCUS: Unlocking A Decade of Growth and Innovation
  • Storing 550 million ton of CO2 by 2030 and 4.2 gigaton of CO2 by 2050, how we make it happen?
  • Creating a CCUS deployment roadmap and Regulations, Policies and standards
  • Insights into leading enterprises' forward-thinking CCUS strategies
  • Missing gaps along the way

11:20 - 12:10

(50 mins)

 [Executive Panel] Building a Robust Global CCUS Portfolio
  • Overview of company commitment to CCUS
  • Highlight successful projects from planning to FID
  • Address challenges in planning and execution of CCUS projects
  • Explore collaborations and partnerships with international counterparts

Moderator: 

Bjørn Otto Sverdrup
Chair Executive Committee and Member Climate Advisory Board
Oil and Gas Climate Initiative (OGCI)

Panelists:

Bernhard Koudelka
Vice President Carbon Capture and Storage
Shell

Etienne Anglès d'Auriac
Vice President, CCS Business Unit
TotalEnergies

Torbjørg Klara Heskestad
Vice President Global CCS Solutions
Equinor

Hernan Silva
Vice President CCUS
ADNOC

12:10 - 12:30

(20 mins)

[Reserved for Diamond Sponsor]
Luncheon

Day 1 Afternoon - Theme: Shaping a Global Strategy

14:00 - 14:50

(50 mins)

[Panel] Untapping 700 CCUS Hubs Worldwide at Scale, Pace, and Affordability
  • Definition, characteristics and the global mapping of CCUS hubs
  • Policy and regulatory frameworks, technological integration, infrastructure requirements
  • Cost reduction, Economic opportunities and international collaborations
  • Lessons learned and some of the best practices of CCUS hubs

Moderator: 

Bas Sudmeijer
Managing Director and Partner
Boston Consulting Group (BCG)

Panelists:

Rosalinde van der Vlies
Director Clean Planet
European Commission

Oliver Pfann
Senior Vice President EMEA
Linde

Floris Mackor
Air Liquide Large Industries, VP Strategy CCS
Air Liquide

14:50 - 15:10

(20 mins)

[Keynote] Technology Centre Mongstad: Derisk and Accelerate commercialization of Carbon Capture technologies

Muhammad Ismail Shah
Managing Director
Technology Centre Mongstad (TCM)

15:10 - 15:50

(40 mins)

[Panel] Decarbonizing Hard-to-Abate Sectors with CCUS: Industry Roadmap toward Net Zero
  • Explore challenges in hard-to-abate sectors like heavy industry and electric power, examine current policies, and propose regulatory changes for wider CCUS adoption
  • Develop tailored strategies for accelerating CCUS adoption in different industries
  • Analyze the economic aspects of CCUS implementation in hard-to-abate sectors, assess market conditions for commercial viability, and explore market-driven solutions

Moderator: 

Olga Galin
Project Leader
Boston Consulting Group (BCG)

Panelists:

Q_Mitsubishi-Heavy-Industries-EMEA.png

Mickey Kato
General Manager, EMEA; Mitsubishi Heavy Industries
Mitsubishi Heavy Industries EMEA

15:50 - 16:10

(20 mins)

[Keynote] Reserved for Heidelberg Materials

Jan Theulen
Group Lead CCUS, Director Technologies & Partnerships
Heidelberg Materials

Coffee Break (20 mins)

16:30 - 17:20

(50 mins)

[Panel] International Cooperation on Optimum CO2 Management, Transport, and Storage
  • Confronting challenges and capitalizing on opportunities of CCS Infrastructure such as pipelines, storage facilities, and transport systems
  • Discuss potential synergies and opportunities to leverage existing pipelines, storage facilities, and industrial clusters to optimize CCS deployment and minimize costs
  • Discuss emerging technologies, innovative approaches, and potential advancements in CCS infrastructure design, operation, and optimization
  • Knowledge sharing on cross-border partnerships

Hans Coenen
Member of the Executive Board
Gasunie

Arno Büx
Chief Commercial Officer
Fluxys

Piero Ercoli
Executive Director Decarbonization
Snam

John McLaughlin
Managing Director CO2 Storage Europe
Storegga

Berte Simons
Business Unit Director, CO2 Storage and Transport Systems
EBN B.V.

Victor Bernabeu
Policy Director
Eurogas

17:20 - 17:40

(20 mins)

[Keynote] Reserved for Clifford Chance

 
Speaker Representative
Clifford Chance LLP

17:40 - 18:30

(50 mins)

[Panel] Unlocking CCUS Capital Support: Commitment, Risks and Opportunities
  • Analyze current CCUS project investment landscape
  • Explore public funding for early markets/projects
  • Discuss private capital opportunities, risks, and strategies
  • Explore strategies for mitigating financial risks and building an investable CCUS portfolio

Dimitrios Koufos
Head of Sustainable Business, Industry, Agribusiness and Commerce (ICA)
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) 

Cathy Shepherd
Global Head Clean Energy Transition - Corporate Banking
Citi

Megha Shah
Head of CCUS and Hydrogen
Low Carbon Contracts Company

18:30 - 20:30

(120 mins)

“Sustainability Night” Cocktail Reception
bottom of page